Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Reglament del Interclubs juvenil ACPP i Rànquing juvenil i júnior FCPP 2009

Ets a:  IniciNotíciesJuvenilsNotícia id 10095
24.02.2009

JuvenilsReglament del Interclubs juvenil ACPP i Rànquing juvenil i júnior FCPP 2009

Reglament del Interclubs juvenil ACPP i Rànquing juvenil i júnior FCPP 2009. La primera prova es jugarà el dissabte 7 de març a Fornells i a Can Rafel
RANKING ACPP 2005

INTERCLUBS JUVENIL ACPP I
RÀNQUING JUVENIL I JÚNIOR FCPP 2009

REGLAMENT

0- Introducció

Observant l’experiència obtinguda l’any anterior, la finalitat d’aquest Reglament i per tant de la competició és la de formar jugadors de Pitch and Putt combinant simultàniament el fet de fomentar l’esport a les categories juvenil i júnior, i preparar als jugadors per al sistema general de competicions tot gaudint de l’esport acompanyats de jugadors d’altres clubs i equips.

En aquest sentit cada any s’intenta millorar el Reglament per tal d’adequar-lo a la realitat i contemplar aquells aspectes que han pogut fallar en anteriors edicions en una competició amb pocs anys d’experiència. Aquest any 2009 es mantenen les dues categories de joc (iniciació i competició) entenent una clara diferència principalment d’edat entre jugadors.

Per facilitar la competició, tots ells jugaran sota Regles EPPA per tal d’agilitzar la competició tot i que els jugadors més petits que juguen a la categoria d’iniciació podran excepcionalment portar fins a 7 pals per facilitar el seu joc. A la categoria de competició s’entén que el jugador o bé té una edat que no l’impedeix físicament realitzar el seu joc, o bé té un nivell de joc agafant com indicatiu el seu handicap que el permet adaptar-se a les Regles EPPA en tota la seva totalitat. També es té en compte que les proves per jugar a la selecció sempre es realitzen sota Regles EPPA en un any on es vol potenciar la possibilitat de que jugadors juvenils de nivell tinguin accés als trials.

Aquest Reglament ha estat revisat i consensuat amb els membres del Comitè de Juvenils format principalment per delegats d’alguns dels equips que participen a aquesta competició.

1- Interclubs i Rànquing Juvenil

Es celebraran simultàniament l’Interclubs Juvenil ACPP 2009 i el Rànquing Juvenil i Júnior FCPP 2009 mitjançant diferents classificacions.

2- Proves que puntuen

Zona Est

7, 8 de març                Fornells

21, 22 de març            Gualta

25, 26 d’abril               Hcp 1

16, 17 de maig Mas Pagès

 

Zona Oest

7, 8 de març                Can Rafel

21, 22 de març            Lleida

25, 26 d’abril               Bellpuig

16, 17 de maig Vallromanes

 

Fase Final

12, 13 de setembre      Manresa

3, 4 d’octubre              Badalona (categoria iniciació)

10, 11 d’octubre          Badalona (categoria competició)

 

Per la classificació del Rànquing Juvenil i  Júnior també es tindrà en compte el resultat obtingut al Campionat de Catalunya Juvenil i Júnior FCPP 2009 a jugar el 17 i 18 d’octubre a Castelló Empuriabrava.

3- Participants

A la categoria Juvenil podran participar-hi tots els jugadors i jugadores pertanyents a la categoria juvenil (jugadores que compleixen 16 anys o menys durant l’any 2009) que estiguin en possessió del handicap oficial de Pitch & Putt atorgat per l’ACPP/FCPP per l’any 2009.

A la categoria Júnior podran participar-hi tots els jugadors i jugadores pertanyents a la categoria júnior (jugadores que compleixen 17 o 18 anys durant l’any 2009) que estiguin en possessió del handicap oficial de Pitch & Putt atorgat per l’ACPP/FCPP per l’any 2009.

4- Categories

S’estableixen dues categories generals de joc en funció de l’edat i el handicap dels jugadors:

a) Categoria Iniciació: Amb limitació d’edat, per jugadors que compleixen 10 anys o menys durant l’any 2009. Es disputaran 9 forats amb Regles EPPA/FIPPA amb l’excepció de que els jugadors o jugadores podran portar fins un màxim de 7 pals. Els jugadors o jugadores podran portar un únic acompanyant que no podrà fer les funcions de caddie.

b) Categoria Competició: Jugaran a aquesta categoria tots els jugadors que compleixen entre 11 i 18 anys durant l’any 2009. Amb limitació de handicap per aquells jugadors que compleixen 10 anys o menys durant l’any 2009 tenint que acreditar un handicap exacte inferior a 18,5 en el moment de demanar jugar a la categoria competició. Es disputaran 18 forats amb Regles EPPA/FIPPA. Els jugadors o jugadores no podran portar acompanyants amb excepció d’aquells jugadors que compleixin 10 anys o menys durant l’any 2009 que podran portar un únic acompanyant que no podrà fer les funcions de caddie.

Cada equip podrà portar un capità. Aquests capitans d’equip són les úniques persones que podran donar indicacions de joc als jugadors participants durant el transcurs del joc i hauran de presentar-se al àrbitre de la competició i acreditar-se com a capitans d’equip.

Els jugadors que comencin el Rànquing a qualsevol de les dues categories de joc, no modificaran la seva categoria de joc durant el transcurs de la competició excepte si un jugador de la categoria iniciació demana expressament continuar jugant a la categoria competició.

Els jugadors que canviïn voluntàriament de categoria iniciació a categoria competició no podran tornar a jugar a la categoria d’iniciació mantenint la puntuació acumulada fins al moment a la categoria d’iniciació i començant a puntuar a la categoria de competició.

Apart de les dues categories generals de joc, s’estableixen les següents categories per l’entrega de premis:

Júniors: jugadors/es que fan 17 ó 18 anys durant aquest any.

Cadets: jugadors/es que fan 15 ó 16 anys durant aquest any.

Infantils: jugadors/es que fan 13 ó 14 anys durant aquest any.

Alevins: jugadors/es que fan 11 ó 12 anys durant aquest any.

Benjamins: jugadors/es que fan 9 o 10 anys durant aquest any.

Prebenjamins: jugadors/es que fan 8 any o menys durant aquest any.

5- Formula de joc

La modalitat de joc serà individual stableford.

Es jugarà amb Regles EPPA/FIPPA amb la seva totalitat amb l’excepció de que els jugadors o jugadores de categoria iniciació podran portar fins un màxim de 7 pals.

Es jugaran 9 forats a la categoria d’iniciació i 18 forats a la categoria de competició.

6- Equips

A la modalitat d’iniciació els equips de cada prova estaran formats per un màxim de 15 jugadors de la categoria iniciació.

A la modalitat de competició els equips de cada prova estaran formats per un màxim de 15 jugadors de la categoria competició.

Els equips podran estar formats a cada prova per diferents jugadors i els clubs hauran d’enviar com a màxim el dimarts de la setmana que es juga la competició la llista de participants per cada equip a la secretaria de l’ACPP que s’encarregarà de confeccionar els horaris de sortida i publicar-los a la seva plana web.

A la categoria Competició, els jugadors inscrits a un equip no podran canviar d’equip durant el transcurs de tota la competició.

A la categoria Iniciació, els jugadors inscrits a un equip podran canviar d’equip durant el transcurs de la competició sempre que sigui entre dos equips pertanyents al mateix club.

7- Inscripció dels equips

La inscripció dels equips per a la competició es realitzarà a la secretaria de l’ACPP mitjançant fax (fax: 93 412 16 79) o email ( secretaria@pitchandputtcat.com ) incloent els jugadors, el seu numero de llicencia i un tutor de contacte amb numero de telèfon i email de contacte.

En principi no hi ha un nombre màxim d’equips participants tot i que el Comitè d’Organització es reserva el dret de limitar aquest nombre per motius organitzatius i d’assignar-los la zona a la que cregui més convenient que hauran d’acceptar pel bon desenvolupament de la competició.

8- Inscripció de jugadors individualment

Els jugadors que s’inscriguin individualment a la competició per jugar el Rànquing, ho podran fer directament a la Secretaria de la FCPP mitjançant fax (fax: 93 412 16 79) o email ( secretaria@pitchandputtcat.com ) incloent el nom i el seu numero de llicencia com a màxim el dimarts de la setmana que es juga la competició per tal d’assegurar una plaça per participar-hi. Els jugadors que s’inscriguin després del dimarts de la setmana de competició per cadascuna de les proves, quedaran condicionats a la disponibilitat de places i no se’ls podrà assegurar ni plaça per jugar ni un partit amb handicap similar.

Al full d’inscripció dels jugadors que ho fan individualment per puntuar al Rànquing Juvenil i Júnior FCPP 2009, es podrà especificar preferència d’horari de joc, tot i que no es podrà assegurar el mateix.

Tant els jugadors que s’inscriguin individualment com els jugadors que juguin per un equip obtindran un resultat que puntuarà pel Rànquing Juvenil i Júnior FCPP 2009, podent jugar únicament a una de les dues zones geogràfiques a cadascuna de les 4 primeres jornades.

9- Zones i Fase Final de les Classificacions per Equips

Els equips participants al Interclubs Juvenil es dividiran en dues zones diferenciades geogràficament per jugar una primera fase regular que constarà de 4 proves. Aquesta Fase Regular servirà per definir quins equips participaran dins de la Fase Final a la categoria d’Or o a la categoria d’Argent.

A la Fase final, que constarà de 2 proves, aproximadament la meitat d’equips de cada zona jugaran per la categoria d’Or i l’altre meitat d’equips jugaran per la categoria d’Argent. Es definiran les places a cadascuna d’aquestes categories conjuntament amb la publicació dels horaris de la primera prova i un cop coneguts el nombre d’equips que finalment participaran a la competició.

La puntuació assolida l’acumulat de les 4 primeres proves de la fase regular servirà únicament per dividir als equips en categoria d’Or o d’Argent, començant la puntuació novament des de zero en aquesta fase final composada per 2 proves.

10- Classificacions per Equips

A cada prova pels equips participants formats per un màxim de 15 jugadors comptaran les millors 4 targetes de joc presentades amb la limitació de que a la categoria competició únicament es tindran en compte un màxim de 2 resultats de jugadors cadets.

La classificació resultant a cada prova individual es traduirà en punts per la classificació acumulada de la competició seguint la següent taula:

 

Posició

Punts

Posició

Punts

1er classificat

150

18è classificat

34

2on classificat

140

19è classificat

30

3er classificat

130

20è classificat

26

4rt classificat

121

21è classificat

23

5è classificat

112

22è classificat

20

6è classificat

104

23è classificat

17

7è classificat

96

24è classificat

14

8è classificat

89

25è classificat

12

9è classificat

82

26è classificat

10

10è classificat

75

27è classificat

8

11è classificat

69

28è classificat

6

12è classificat

63

29è classificat

5

13è classificat

57

30è classificat

4

14è classificat

52

31è classificat

3

15è classificat

47

32è classificat

2

16è classificat

42

33è classificat

1

17è classificat

38

34è classificat i següents

0

La classificació acumulada a la fase regular de la competició serà la resultant de sumar el resultat  obtingut a cada una de les 4 proves que conformen la fase regular.

La classificació acumulada a la fase final de la competició serà la resultant de sumar el resultat  obtingut a cada una de les 2 proves que conformen la fase final.

En cas d’empat a la classificació acumulada de la fase regular, es desempatarà segons el resultat obtingut a la última jornada de joc i si encara així persisteix l’empat, les dues últimes jornades, tres últimes, i quatre últimes. En cas de persistir l’empat es tindria en compta el millor resultat descartat a la última jornada de joc, dues últimes jornades, tres últimes jornades i quatre últimes jornades.

En cas d’empat a la classificació acumulada de la fase final, es desempatarà segons el resultat obtingut a la última jornada de joc. En cas de persistir l’empat es tindria en compta el millor resultat descartat a la última jornada de joc i si encara així persistís segons el millor resultat descartat a les dues últimes jornades.

11- Classificacions Individuals

Les classificacions individuals corresponent al Rànquing Juvenil i Júnior FCPP 2009 seran les resultants de sumar els 3 millors resultats realitzats a les 4 proves de la fase regular del Rànquing, sumar el resultat obtingut a les 2 proves de la fase final i sumar el resultat obtingut al Campionat de Catalunya Juvenil i Júnior FCPP 2009.

Per sumar el resultat obtingut al Campionat de Catalunya Juvenil FCPP 2009, es transformarà el resultat obtingut en aquest Campionat a punts si aquest no es celebra en modalitat Stableford de forma que 54 cops correspondrien a 36 punts, 55 cops a 35 punts, etc...

Es preveu la possibilitat que al Campionat de Catalunya Juvenil FCPP 2009 es realitzin dues categories, iniciació i competició, jugant-se a 9 i 18 forats respectivament. Es tindrà en compte el resultat al Campionat de Catalunya de categoria iniciació pel Rànquing d’iniciació i el resultat al Campionat de Catalunya de categoria competició pel Rànquing de competició.

12- Preu d’inscripció

Tant en cas de jugar com a membre d’un equip o com a jugador individual, els preus establerts per als jugadors juvenils en les sis proves serà de 14 euros pels recorreguts de 18 forats (categoria de competició) i de 12 euros pels recorreguts de 9 forats (categoria d’iniciació).

El preu del Campionat de Catalunya Juvenil i Júnior FCPP 2009 s’indicarà al seu pròpi Reglament.

13- Premis

Pel Rànquing Juvenil i Júnior FCPP 2009, s’estableixen els següents premis:

- Trofeig al 1er i 2on classificats categoria Júnior

- Trofeig al 1er i 2on classificats Rànquing Competició

- Trofeig al 1er i 2on classificats categoria Cadet

- Trofeig al 1er i 2on classificats categoria Infantil

- Trofeig al 1er i 2on classificats categoria Aleví

- Trofeig al 1er i 2on classificats categoria Benjamí / Competició

- Trofeig al 1er i 2on classificats categoria Prebenjamí / Competició

- Trofeig al 1er i 2on classificats Rànquing Iniciació

- Trofeig al 1er i 2on classificats categoria Benjamí / Iniciació

- Trofeig al 1er i 2on classificats categoria Prebenjamí / Iniciació

 

- Trofeig a la 1era i 2ona  classificades femenines de la categoria Júnior

- Trofeig a la 1era i 2ona  classificades femenines de les categories Cadet i Infantil

- Trofeig a la 1era i 2ona classificades femenines de les categories Aleví, Benjamí i Prebenjamí / Competició

- Trofeig a la 1era i 2ona classificades femenines de la categoria Benjamí i Prebenjamí / Iniciació

 

Els premis establerts s’entregaran sempre que hi hagin un mínim de 6 participants a la categoria o grup predeterminat , i en cas contrari, s’agruparan els jugadors a la categoria immediatament superior.

 

Per l’Interclubs Juvenil ACPP 2009, s’estableixen els següents premis:

 

- Trofeig al 1er, 2on i 3er equips classificats categoria d’or competició, i medalles pels jugadors integrants dels respectius equips.

- Trofeig al 1er, 2on i 3er equips classificats categoria d’argent competició, i medalles pels jugadors integrants dels respectius equips.

- Trofeig al 1er, 2on i 3er equips classificats categoria d’or iniciació, i medalles pels jugadors integrants dels respectius equips.

- Trofeig al 1er, 2on i 3er equips classificats categoria d’argent iniciació, i medalles pels jugadors integrants dels respectius equips.

14- Horari de Sortides

Les sortides es realitzaran mitjançant sortides simultànies procurant dins del possible agrupar els jugadors que juguen a la categoria d’iniciació (9 forats) i els que juguen a la categoria de competició (18 forats).

Els jugadors que juguin com a part integrant d’un equip, ho faran sempre que sigui possible dins de la mateixa sortida simultània.

Es confeccionaran els partits en funció del handicap dels jugadors, independentment de si aquests participen com a jugadors individuals o com a membres integrants d’un equip.

S’intentarà respectar la preferència d’horari del equips en el moment de la seva inscripció a cadascuna de les proves donant preferència als equips més llunyans geogràficament de la seu de celebració de cadascuna de les proves.

Es procurarà fer sortides simultànies a les 9 i a les 12:30, amb la possibilitat de modificació o ampliació d’aquests horaris en funció de la climatologia i el nombre de participants.

Un cop elaborats els horaris de sortida, es donaran a conèixer a la plana web de l’ACPP com a màxim el dijous de la setmana de la competició.

15.- Sancions

Es sancionarà als jugadors o jugadores que estant apuntats a una prova no avisin de la seva possible no assistència a la competició no deixant-los apuntar a la propera prova de la competició.

Aquest avís haurà de ser comunicat al camp seu amb un mínim de 30 minuts d’antelació a l’horari de sortida previst sense necessitat de tenir que justificar el motiu.

16.- Comitè de Competició

Estarà format per un membre de l’ACPP/FCPP, per un Àrbitre i per un membre del Comitè del propi Camp on es juga la prova. Presidirà el Comitè el membre de l’ACPP/FCPP. La suspensió de la prova durant la seva celebració és responsabilitat d’aquest Comitè.

17- Comitè d’organització

Estarà format per la Comissió Esportiva de l’ACPP/FCPP. La suspensió de la prova prèviament a la seva celebració és responsabilitat d’aquest Comitè i serà d’aplicació el protocol de decisió per la suspensió de proves oficials amb motiu d’inclemències meteorològiques.

18.- Drets i obligacions del camp organitzador

El camp s’encarregarà d’elaborar amb el programa informàtic de competicions de l’ACPP/FCPP les targetes dels participants, el control de les sortides, el control de l’entrega de targes i el còmput de les targes. La publicació de resultats i l’ordre de sortida, dels jugadors serà competència de l’ACPP/FCPP.

El camp organitzador facilitarà una peça de fruita i ½ litre d’aigua com a mínim per jugador i disposarà d’un o més punts de distribució d’aigua durant el recorregut (apart de les instal·lacions/casa-club del camp) encara que sigui de pagament. El camp procurarà que l’aigua estigui fresca quan les temperatures així ho aconsellin.

El camp estarà obert com a mínim 1 hora abans de l’inici de la competició, i fins ½ hora després d’acabar l’últim jugador de la prova.

Totes aquestes tasques així com el bon marcatge del camp i les seves condicions seran supervisades per l’ACPP/FCPP.

L’incompliment per part del camp organitzador d’algun punt d’aquest reglament impedirà entrar a formar part del sorteig de competicions oficials per l’any 2010.

 

FULL D’INSCRIPCIÓ AL INTERCLUBS JUVENIL ACPP 2009

Segons Reglament de la Competició:

7- Inscripció dels equips

La inscripció dels equips per a la competició es realitzarà a la secretaria de l’ACPP mitjançant fax (fax: 93 412 16 79) o email ( secretaria@pitchandputtcat.com ) incloent els jugadors, el seu numero de llicencia i un tutor de contacte amb numero de telèfon i email de contacte.

En principi no hi ha un nombre màxim d’equips participants tot i que el Comitè d’Organització es reserva el dret de limitar aquest nombre per motius organitzatius i d’assignar-los la zona a la que cregui més convenient.

Equip:

 

Categoria:

 

Llicència

Nom Jugador

Llicència

Nom Jugador

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                       

 

Nom Tutor

 

Telèfon Tutor

 

E-mail Tuor

 

                      Signatura del Tutor

 

 

 

FULL DE JUGADORS PARTICIPANTS A UNA PROVA DEL INTERCLUBS JUVENIL ACPP 2009

Enviar a la Secretaria de l’ACPP/FCPP fins el dimarts de la setaman de la competició mitjançant fax (fax: 93 412 16 79) o email ( secretaria@pitchandputtcat.com ).

Segons Reglament de la Competició:

15.- Sancions Es sancionarà als jugadors o jugadores que estant apuntats a una prova no avisin de la seva possible no assistència a la competició no deixant-los apuntar a la propera prova de la competició. Aquest avís haurà de ser comunicat al camp seu amb un mínim de 15 minuts d’antelació a l’horari de sortida previst sense necessitat de tenir que justificar el motiu.

Equip:

Camp i data:

Horari de preferència:

 

                       

Categoria Iniciació (9 forats)

Categoria Competició (18 forats)

Llicència

Nom Jugador

Llicència

Nom Jugador

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nom, Telèfon i Signatura del Tutor:

 

 

FULL D’INSCRIPCIÓ INDIVIDUAL  A UNA PROVA DEL RÀNQUING JUVENIL JÚNIOR FCPP 2009

Segons Reglament de la Competició:

8- Inscripció de jugadors individualment

Els jugadors que s’inscriguin individualment a la competició per jugar el Rànquing, ho podran fer directament a la Secretaria de la FCPP mitjançant fax (fax: 93 412 16 79) o email ( secretaria@pitchandputtcat.com ) incloent el nom i el seu numero de llicencia com a màxim el dimarts de la setmana que es juga la competició per tal d’assegurar una plaça per participar-hi. Els jugadors que s’inscriguin després del dimarts de la setmana de competició per cadascuna de les proves, quedaran condicionats a la disponibilitat de places i no se’ls podrà assegurar ni plaça per jugar ni un partit amb handicap similar. Al full d’inscripció dels jugadors que ho fan individualment per puntuar al Rànquing Juvenil i Júnior FCPP 2009, es podrà especificar preferència d’horari de joc, tot i que no es podrà assegurar el mateix. Tant els jugadors que s’inscriguin individualment com els jugadors que juguin per un equip obtindran un resultat que puntuarà pel Rànquing Juvenil i Júnior FCPP 2009. podent jugar únicament a una de les dues zones geogràfiques a cadascuna de les 4 primeres jornades, podent jugar únicament a una de les dues zones geogràfiques a cadascuna de les 4 primeres jornades.

15.- Sancions

Es sancionarà als jugadors o jugadores que estant apuntats a una prova no avisin de la seva possible no assistència a la competició no deixant-los apuntar a la propera prova de la competició. Aquest avís haurà de ser comunicat al camp seu amb un mínim de 15 minuts d’antelació a l’horari de sortida previst sense necessitat de tenir que justificar el motiu.

Nom Jugador:

Llicència Jugador:

Camp i data:

Horari de preferència:

Iniciació (9 forats) o Competició (18 forats):

Nom, Telèfon i Signatura del Tutor:

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC