Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Resum Acta Comissió Esportiva FCPP mes de gener

Ets a:  IniciNotíciesComissió EsportivaNotícia id 10380
15.02.2009

Comissió EsportivaResum Acta Comissió Esportiva FCPP mes de gener

Resum de l'Acta de la reunió de la Comissió Esportiva FCPP corresponent al mes de gener 2009
Ordre del dia Comissió Esportiva ACPP

Resum de la reunió de Comissió Esportiva FCPP gener-2009

 

1.- Cartes Rebudes.

S’ha rebut una carta a la que es pregunta respecte al nombre d’equips de 4ª divisió centre i respecte a les puntuacions dels equips i el nombre d’ascensos a cada zona. Es contesta la carta segons proposta presentada a la que es fa referència a que el nombre d’equips ha estat augmentat aquest any a 24 a la zona centre per la desmesurada demanda d’equips per jugar en aquesta zona i mantenint els criteris de minimitzar els desplaçaments i donar cabuda al màxim nombre d’equips possible donat el caràcter popular d’aquesta prova. El nombre màxim de 24 equips ve definit pel màxim nombre d’equips que poden jugar en tres sortides simultànies en un cap de setmana en un camp de 9 forats. Es tracta a l’apartat del Campionat de Catalunya per Equips el tema dels ascensos i la puntuació dels equips participants.

 

2.- Reglament Campionat de Catalunya Doble FCPP 2009

Es manté exactament igual a l’any anterior el Reglament del Campionat de Catalunya Doble FCPP 2009. Es redactarà el Reglament actualitzant-lo a l’edició del 2009.

 

3.- Estat Rànquing FCPP 2009

Amb motiu de l’inici de les competicions oficials amb aquesta prova del Rànquing, es presenta una proposta de circular respecte a les posicions de banderes en competicions i les recomanacions que la Comissió Esportiva fa sobre aquestes posicions. Es recull a aquesta circular el previst a la proposta de Reglament de Comitès de Competició i es recorda que el Comitè Organitzador de les proves oficials, el la Comissió Esportiva.

 

4.- Estat Campionat de Catalunya per Equips FCPP 2009

Hi ha una preinscripció de 131 equips i s’està tancant la inscripció definitiva amb la definició dels jugadors de cada equip. Aquest any 2009 les alineacions a cada prova es podran fer mitjançant el sistema d’inscripcions a través de la plana web.

 

Respecte als ascensos de 4ª divisió a 3ª divisió tot i que els grups de 4ª divisió no estan igualats en nombre de participants, es decideix mantenir els ascensos previstos de 6 equips per grup.

 

Havent estat obligats a modificar el nombre d’equips màxim a 4ª divisió centre, sembla lògic modificar el sistema de puntuació a tots els grups de 4ª divisió (est, centre i oest) de forma que tots els equips obtingui diferent puntuació en funció de la posició a cada prova. S’accepta utilitzar la puntuació del Interclubs Femení d’aquest any que correspon amb la puntuació del Interclubs Juvenil del any anterior amb un degradat de puntuacions de 24 equips.

 

5.- Torneigs amb sortides consecutives

Tot i que la majoria de competicions en els camps de Pitch and Putt es realitzen amb sortides simultànies, cada cop més s’està imposant especialment entre setmana la possibilitat de realitzar competicions amb sortides consecutives a mida que van arribant els jugadors al camp.

 

Aquestes competicions són més susceptibles que altres de que hi apareguin possibles irregularitats i per tant la Comissió Esportiva fa una sèrie de recomanacions des del punt de vista més lògic per tal de no desvirtuar el sistema de competicions i mantenir tota la rigurositat i serietat que seria desitjable en qualsevol competició:

  • Els jugadors sortiran a competir sempre en grups de com a mínim 3 jugadors.
  • Es procurarà barrejar als jugadors i agrupar-los per nivell de joc quan això sigui possible evitant que únicament juguin amics junts.
  • No es barrejaran dins d’un mateix partit jugadors que juguin competició i jugadors que no ho facin.
  • En cada moment el camp ha de tenir el control dels jugadors que hi ha al camp jugant competició, així no es permet en cap cas que un jugador informi a posterioritat del seu recorregut que estava jugant la competició.

 

Es recorda als camps que han de guardar les targetes de totes les competicions jugades durant un mínim d’un any i que aquestes poden ser demanades al camp en qualsevol moment per qualsevol membre de la Comissió Esportiva, però en aquest tipus de competicions amb sortides consecutives i que es juguin entre setmana, de moment i fins a nou avís, es demanarà als camps que enviïn a la secretaria les targetes de joc agrupades per dies de competició i amb una classificació de cada una d’elles de forma mensual. A l’enviament mensual aquestes targetes aniran agrupades per competició acompanyades d’una classificació scratch i ordenades segons l’ordre de classificació.

 

Aquesta mesura es realitzarà durant un temps a determinar per tal de comprovar que es mantenen totes les normes de rigurositat i serietat en competició i que a cada targeta de joc s’hi consigna:

  • Data i hora de joc
  • Nom i signatura del jugador
  • Nom i signatura del marcador

 

Es marca un mínim de 15 jugadors en competició per a que una competició sigui vàlida per modificar handicap en les categories promocionals (sènior, femení i juvenil) i es manté el mínim de 25 jugadors en competició per a que una competició sigui vàlida per modificar handicap a la categoria general.

 

6.- Professionals en competició

Al punt 2 de les Regles de l’Estatut del Jugador Aficionat que es pot trobar a l’apendix I de Les Regles del Pitch and Putt a Catalunya tal i com estan editades i publicades a la nostre plana web i en vigència des de l'1 de gener de 2009, diu textualment: "Un jugador no pot rebre una remuneració o compensació per l'ensenyament excepte si l'ensenyament forma part d'un programa determinat".


Per tant, els que actuïn com a professors i exerceixen l'ensenyament en els camps de Pitch and Putt no podran jugar competicions amateurs.


Cal destacar que un jugador PGA que no exerceixi l'ensenyament en un camp de Pitch and Putt pot jugar competicions amateurs a Catalunya, però seria un jugador no escollible per a competicions internacionals segons la normativa de l'EPPA/FIPPA.

 

Es confeccionarà una circular que recordi aquest Estatut del Jugador Aficionat i que aclareixi els punts mencionats

 

7.- Pla de Formació dels Comitès de Competició

Es posarà en marxa el pla de formació dels Comitès de Competició dels camps segons la proposta aprovada per Junta Directiva.

 

Es realitzarà una recopilació de les circulars que facin referència al temes que s’han de tractar en aquestes formacions i es posarà especial èmfasi a la formació del comitès des del punt de vista de sentit comú i preveure els possibles problemes més que no un seguit de normes ja que no s’entregarà cap documentació a part de les circulars recopilades.

 

L’actual proposta de Reglament del Comitès de Competició, es redactarà com a una guia per als formadors i es complementarà molt especialment amb una xerrada per part d’un àrbitre sobre les Noves Regles del Pitch and Putt a Catalunya.

 

 

8.- Noves Regles de P&P 2009

Els àrbitres ja han recopilat les normes on aquest any hi ha principalment canvis i a totes les proves oficials faran incidència principalment sobre 3 regles, molt especialment a les primeres proves del Rànquing i Campionat de Catalunya per Equips on s’agrupen la majoria de jugadors que juguen regularment competicions.

 

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC