Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Circular FCPP 05/2020. Protocol Camps de Pitch & Putt a Catalunya

Ets a:  IniciNotíciesCampionats de CatalunyaNotícia id 39757
02.07.2020

Campionats de CatalunyaCircular FCPP 05/2020. Protocol Camps de Pitch & Putt a Catalunya


CIRCULAR 05/2020

 

PROTOCOL CAMPS DE PITCH & PUTT A CATALUNYA

 

A tots els clubs,

El Pitch and Putt ha preparat un Protocol amb normes bàsiques pels jugadors/es que s'hauran de seguir per a permetre la pràctica esportiva del Pitch and Putt a Catalunya amb la finalitat de tenir el màxim de seguretat a la pràctica de l'esport.

 

A totes les competicions i activitats de la Federació Catalana de Pitch and Putt seran normes d’obligat compliment i bàsicament es resumeixen en 2 parts, una abans de jugar i una altre durant el joc que persegueixen els principis de minimitzar el contacte, assegurar la distància mínima de seguretat interpersonal i evitar aglomeracions de persones que no permetin mantenir els dos principis anteriors.


          

Aquestes normes es deriven del protocol general estès del Pitch and Putt:

Recomanacions per jugar:

1.       Caldrà fer una reserva electrònica o telefònica prèviament i s’establirà l’horari de sortida i de la zona de pràctiques. El pagament es recomana que es faci amb targeta de crèdit, transferència o pagament per mòbil.

2.       Els jugadors han d’arribar al recorregut 10 minuts abans de la seva hora d’inici reservada. Si arriben abans s’esperen dins del cotxe. Els jugadors han de deixar les instal·lacions del camp immediatament després d’acabar el joc al forat 18.

3.     A cada forat jugarà un partit amb un màxim de 4 jugadors que respectaran sempre la distància de seguretat de 2 metres. No es permetran ni caddies ni acompanyants.

4.       Per assegurar la distància entre partits, un partit no podrà abandonar el green fins que el de davant hagi abandonat el tee.

5.       Les cassoletes dels forats han de tenir una esponja o qualsevol altres element o mecanisme, de manera que la bola no pugui quedar enfonsada al forat, i així els jugadors puguin extreure la bola sense tocar el forat amb les mans.

6.       La bandera queda sempre al forat i no s’ha de tocar.

7.      Els jugador han de netejar la bola després de cada forat. Es recomana que cada jugador porti un drap humitejat amb gel hidroalcohòlic per a fer la neteja de la bola en acabar cada forat.

8.       Cal eliminar tots els elements estàtics del recorregut: rastells, bancs, netejadors de boles, indicadors no fixes, i en definitiva qualsevol element que pugui tocar el jugador. Si no es pot treure algun element cal marcar-ho amb cinta que no està en ús. Si la bola va al bunker, es dropa fora del bunker sense penalitat i es continua jugant.

9.       El material de lloguer del camp es desinfectarà abans de l’entrega en préstec al jugador.

10.    El camp hauria de disposar d’una persona que faci de marshall (s) per controlar que els jugadors respectin correctament els procediments de seguretat. 

11.     El camp guardarà un registre dels jugadors amb nom, cognoms, dia, hora de joc i forma de contacte.

Altres suggeriments pràctics.

1.       Les instal·lacions interiors com recepció i botiga poden estar tancades, però si es mantenen obertes caldrà tenir mampara d’atenció al públic, mascaretes i guants amb l’obligació per part dels jugadors que accedeixin d’utilitzar mascaretes, guants i respectar els torns unipersonals. Les portes de les instal·lacions obertes al públic estaran sempre obertes. Els vestidors estaran tancats.

2.       Es col·locaran dispensadors amb productes desinfectants abans del tee del forat 1.

3.      Els lavabos estaran oberts per casos de total necessitat. Cal  que hi hagi una neteja periòdica i els lavabos disposin de gel hidroalcohòlic, paper i paperera .Es recomanarà als jugadors la neteja de mans abans i després d’utilitzar el servei. Els WC i lavabos es desinfectaran el més sovint possible .Totes les portes que el jugador es trobi abans del lavabo cal que estiguin obertes i cal delimitar el recorregut per evitar que el jugador accedeixi a altres espais del club quan aquests estiguin tancats.

4.       Les taules, cadires, servei de bar, restauració i de vending es regiran per la seva pròpia normativa i cal delimitar-ho amb cinta si aquests serveis es troben tancats.

5.       Les classes cal que siguin individuals o en grups reduïts i segueixin totes les normes que aquí es descriuen, especialment la de distància de 2m i no compartir material.

6.       Els pals de préstec hauran de ser desinfectats després de ser utilitzats i abans de donar-se en préstec

7.       L’aire comprimit per a netejar sabates quedarà tancat

8.       La zona de pràctiques

          En el Driving Range:

·       La màquina expenedora de boles tindrà un sistema de neteja i desinfecció de boles o del contrari estarà tancada i el club facilitarà les boles en cistells a recepció. Prèviament les boles i cistells hauran estat netejats.

·       Recollir les boles com a màxim una vegada al final del dia per assegurar el màxim d’hores de sol a les boles.

·       Sempre hi haurà dues estores de distància entre jugadors, excepte si són persones que visquin al mateix domicili

          En el Putting Green:

·       No hi haurà banderes

·       Es recomana esponges elevadores a cada forat o pujar les caçoletes dels forats evitant que la bola pugui ser embocada.

·       Sempre cal respectar la distància de 2m entre jugadors

Directrius per als jugadors:

1.     El jugador coneixerà aquestes directrius abans de confirmar la reserva de sortida. El no acompliment d’aquestes normes significarà l’expulsió del jugador de la instal·lació.

2.       Si el jugador té símptomes o ha estat en contacte amb algú que en té, no pot anar al camp, cal que es quedi a casa.

3.    Mantingueu la distància amb els empleats i ajudants dels clubs i respecteu les seves instruccions.

4.     Cal arribar al camp 10 minuts abans del horari de sortida, cal deixar directament la instal·lació després d’acabar.

5.       Respecteu la distància social de mínima de 2 metres respecte a altres jugadors.

6.       Assegureu-vos que mai hi hagi cua. No perdeu forat. Si perdeu forat agafeu la bola i aneu al forat següent, sense jugar. Mantingueu el mateix ritme de joc que la resta de grups. Sempre cal mantenir la mateixa distància amb el grup del davant i del darrera.

7.       No ha d’haver contacte físic amb altres jugadors ni amb el material dels altres jugadors:  les seves boles, pals, bosses, marcador, tarja etc... No donar la mà després de jugar.

8.       No toqueu el pal de bandera ni cap altre element del camp.

9.       Es recomana no utilitzar targes per apuntar els resultats. Podeu fer servir l’APP del Pitch&Cat i apuntar els resultats al mòbil

10.     Es recomana jugar amb guants a les dues mans

11.     Seguiu les directrius i instruccions generals de les administracions sanitàries i governs


Secretaria de la FCPP

Barcelona, 2 de juliol de 2020


Clickar per veure la circular en format PDF 

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC