Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Sentència important del TAS per a les Federacions Catalanes

Ets a:  IniciNotíciesCatalunyaNotícia id 8239
26.04.2008

CatalunyaSentència important del TAS per a les Federacions Catalanes

Felicitem a la Federació Catalana de Bitlles i Bowling per treball fet i l’èxit aconseguit
Sentència important del TAS per les Federacions Catalanes

Sentència important del TAS per les Federacions Catalanes

 

Felicitem a la Federació Catalana de Bitlles i Bowling per treball feti l’exit aconseguit

 

Informació publicada al web de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling:

El 23 d’abril el Tribunal Arbitral de l’Esport (TAS) va fer pública la sentència a favor de la Federació Internacional de Bowling (FIQ). Per tant, la Federació Catalana de Bitlles i Bowling es manté com a membre de ple dret d’aquest organisme internacional.

L’apel·lació que va interposar la Federación Española de Bolos el 28 de novembre de 2007 contra la decisió del Presidium de la FIQ és, doncs,  rebutjada. El Panel considera que la decisió de l’Assemblea General de la FIQ de data 30 d’agost de 2007 admetent la FCBB com a membre  és totalment correcta.

En la sentència arbitral el Panel dóna resposta a les següents qüestions fonamentals:

1) El dret espanyol és aplicable al present litigi?

El Panel conclou que la legislació esportiva espanyola no és aplicable en aquest cas.

2) La FEB podia oposar-se a l’admissió de la FCBB i va fer-ho en el termini establert?

La FCBB va ser acceptada per unanimitat a l’assemblea general de la FIQ a Monterrey, és a dir que la majoria qualificada de tres quartes parts va ser assolida amb escreix. Una eventual oposició de  la FEB, si hi hagués estat present, no hauria tingut cap efecte.

3) El procés d’admissió de la FCBB ha respectat els estatuts i el procediment de la FIQ?

No s’ha trobat cap irregularitat en el procés: es van seguir tots els passos previstos en els estatuts de la FIQ.

4) La decisió del Presidium ha de ser anul·lada per algun motiu?

No s’ha trobat cap defecte formal en la decisió del 6 de novembre de 2007. Per tant, la FEB no pot reclamar l’anul·lació de la decisió de la FIQ.

 

Els advocats Miquel Roca i Junyent i Joan Roca i Sagarra van representar la Federació Catalana de Bitlles i Bowling i Jean-Louis Dupont va representar la FIQ davant del Tribunal Arbitral de l’Esport a Lausanne.

 

Informació publicada a la web de la UFEC:

 

Bitlles i Bowling. La Federació Catalana ja és membre de ple dret de la Federació Internacional

Davant la sentència del Tribunal d´Arbitratge de l´Esport (TAS), feta pública ahir, en què aquest organisme va ratificar la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB) com a membre de ple dret de la Federació Internacional de Bowling (FIQ), la Secretaria General de l´Esport vol manifestar el següent:

  1. Aquesta sentència suposa que estem davant d´un important precedent: és el primer cas que una federació catalana és admesa en una federació internacional reconeguda pel COI on hi ha una federació espanyola. És un cas únic.
  2. La sentència confirma que la clau jurídica no la tenen les lleis espanyoles sinó els estatuts de les federacions internacionals, que majoritàriament accepten com a membres a federacions de països esportius, encara que no tinguin la plena sobirania política. Les federacions internacionals són entitats privades i tenen guanyat i reconegut el dret a autoorganitzar-se i a regular el seu esport. A partir d´ara queda clar que aquestes federacions internacionals no estan sotmeses a les normatives dels Estats i, per tant, tenen total llibertat per acceptar les federacions catalanes.
  3. L´ingrés de la Federació Catalana no va contra ningú. Està a favor de la projecció de les bitlles i el bowling a tot el món però també a Catalunya, i a la promoció de l´esport i els esportistes catalans a nivell internacional.
  4. Amb el seu suport en aquest assumpte, la Secretaria General de l´Esport no ha fet res més que complir amb l´article 200 de l´Estatut, aprovat pel Parlament de Catalunya, que insta la Generalitat a ´promoure la projecció internacional de les organitzacions socials, culturals i esportives de Catalunya, i si s´escau, la seva afiliació a les entitats afins d´àmbit internacional´.
  5. La Secretaria General de l´Esport es felicita per aquesta sentència del TAS, que no fa res més que ratificar una situació que no hauria de ser motiu de polèmica: el desig d´una entitat privada per formar part d´un organisme també privat per tal de millorar i enriquir un esport, en aquest cas, el bowling.
  6. Aquest és el pas més sòlid fet mai i segur que deixarà petjada en la història per al reconeixement de les seleccions catalanes i la internacionalització del nostre esport.
  7. La Sentència del TAS demostra, a més, que tot i ser un procés llarg, l´objectiu de tenir seleccions catalanes segueix sent viu i s´està fent realitat.

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC