Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Nota de la FCPP sobre el Campeonato de España Interterritorial de Pitch & Putt

Ets a:  IniciNotíciesFederacióNotícia id 9187
03.10.2008

FederacióNota de la FCPP sobre el Campeonato de España Interterritorial de Pitch & Putt

La FCPP entén que la nostra federació és l’única capacitada legalment per a seleccionar jugadors i organitzar l'esport del Pitch & Putt dins de l'àmbit català
Nota de la FCPP sobre el Campeonato de España Interterritorial de Pitch & Putt

Nota de la FCPP sobre el Campeonato de España Interterritorial de Pitch & Putt

 

 

El passat mes de juliol va arribar la informació a la Federació Catalana de Pitch & Putt (FCPP) que la Federació Catalana de Golf (FCG) tenia intenció d’enviar un equip al Campeonato de España Interterritorial de Pitch & Putt. Aquesta competició és el segon any que organitza la Real Federación Española de Golf (RFEG) i en l’edició del 2007 la FCG no havia participat.

 

La FCPP entén que la nostra federació és l’única capacitada legalment per a seleccionar jugadors i organitzar l'esport del Pitch & Putt dins de l'àmbit català i per tant el fet que la FCG fes un equip de P&P comportava una intromissió a les nostres competències. La FCPP va posar en coneixement dels organismes que regulen l’esport a Catalunya (Secretaria General de l’Esport i Consell Català de l’Esport) i també a l’entitat que agrupa les federacions catalanes, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) la possibilitat que la FCG participés a la competició. La FCPP els hi va demanar un informe jurídic sobre la legalitat o no d’enviar un equip per part de la FCG a aquesta competició. L’informe va ser enviat pel president de la UFEC Sr. David Moner a la FCG a inicis de setembre amb còpia a la FCPP. L’informe jurídic deixava ben clara la situació des del punt de vista legal i bàsicament deia:

 

-         En l’àmbit de Catalunya, la FCPP és l’única organització federativa que contempla com a funcions pròpies les de promoure, gestionar i coordinar la pràctica del pitch and putt i l’única reconeguda per la Generalitat de Catalunya per a gestionar i coordinar la pràctica del P&P. La FCPP no forma part de la RFEG

-         La FCG, que es troba integrada en la RFEG, no té assumida la promoció, gestió i coordinació de la pràctica del pitch and putt.

-         L’existència d’aquesta independència federativa es fonamenta en la qualificació del golf i pitch and putt com a dos esports diferents, tal i com s’estructuren i qualifiquen a nivell internacional.

-         La Llei de l’Esport (1/2000 de 31 de juliol) estableix que és funció pròpia de les federacions esportives catalanes la creació, el foment i l’impuls de les seleccions catalanes de les respectives modalitats o disciplines esportives amb la finalitat de participar en esdeveniments de qualsevol àmbit.

-         La conclusió de l’informe deia que la FCG no podia atendre la invitació per participar a l’assenyalada competició per no representar l’esport del P&P a Catalunya, ni la FCPP pot competir en ella en no trobar-se integrada a la RFEG.

 

Una vegada celebrada la competició i veient que la FCG hi va participar la FCPP ho va posar en coneixement dels organismes esportius catalans abans indicats. La Junta Directiva de la FCPP també ha fet arribar una carta a la Junta Directiva de la FCG on es manifesta la preocupació i, al mateix temps, la nostra voluntat de defensar –en l’àmbit català i internacional, malgrat les pressions que ens puguin venir de fora de casa nostra- una realitat a la que pensem que tenim tot el dret, tant a nivell legal com a nivell moral.

 

La FCPP vol manifestar la voluntat de que a Catalunya es respecti la separació federativa i de competències entre els dos esports. Aquesta separació s’explicita en els objectius de les federacions internacionals de P&P. La European Pitch & Putt Association (EPPA) i la Federation of International Pitch & Putt Associations (FIPPA) diuen en els seus estatuts que s’han de promoure relacions de cooperació amb les federacions de golf però mantenint el Pitch & Putt com a esport diferenciat i amb una identitat independent.

 

Secretaria de la FCPP

 

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC