Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Catalunya Campiona d'Europa a la Xixerella (Andorra)

Ets a:  IniciNotíciesFIPPANotícia id 24604
21.09.2014

FIPPACatalunya Campiona d'Europa a la Xixerella (Andorra)

Catalunya s'ha proclamat Campiona d'Europa a la final jugada contra Holanda i guanyada per 5,5 a 3,5. Resultats acumulats de la competició

CAMPIONAT D'EUROPA 2014
1 CATALUNYA
2 HOLLAND
3 GALICIA
4 ANDORRA
5 FRANCE
6 NORWAY
7 BASQUE COUNTRY
8 SWITZERLAND

FINAL
CATALUNYA 5,5 vs 3,5 HOLLAND
GALICIA 5 vs 4 ANDORRA
FRANCE 5 vs 4 NORWAY
BASQUE COUNTRY 5 vs 4 SWITZERLAND


SEMIFINALS
CATALUNYA 7 vs 2 GALICIA
HOLLAND 4,5 vs 4,5 ANDORRA
FRANCE 6,5 vs 2,5 SWITZERLAND
BASQUE COUNTRY 4 vs 5 NORWAY


Quadre

QUARTS DE FINAL
CATALUNYA 9 vs 0 BASQUE COUNTRY
HOLLAND 8 vs 1 FRANCE
ANDORRA 8 vs 1 SWITZERLAND
GALICIA 5 vs 4 NORWAY


Quadre

STROKEPLAY
POS EQUIP COPS
1 CATALUNYA 504
2 HOLLAND 533
3 ANDORRA 538
4 GALICIA 552
5 NORWAY 587
6 SWITZERLAND 589
7 FRANCE 591
8 BASQUE COUNTRY 606



Catalunya campiona d’Europa

La selecció catalana de pitch & putt va guanyar el seu segon Campionat d’Europa que es va jugar del 18 al 20 de setembre al camp de la  Xixerella d’Andorra.

La selecció catalana de Pitch & Putt va iniciar amb bon peu la competició ja que en les dues primeres voltes strokeplay, joc per cops, que servien per definir el quadre d’enfrontaments de la competició, Catalunya va quedar primera en haver fet 504 cops, destacant els 97 cops d’Enric Sanz i els 99 de Marc Lloret. La resta de jugadors catalans van fer: Jordi Saborit 100 cops, Dani Giménez 102 i Jordi Serra 106. El resultat de Josep Martínez no va comptar ja que malgrat haver fet 50 cops en la primera volta, per un error en el forat d’inici de la segona volta, va ser desqualificat.

Per darrera de Catalunya la segona selecció va ser Holanda amb 533 cops. Tercers Andorra amb 538 i quarts Galícia amb 552. Per darrera ja quedaven Noruega, Suïssa, França i País Basc.

Aquests resultats van servir per definir el quadre d’enfrontaments que ja es jugarien en matxplay, joc per forats. En la jornada de divendres Catalunya va guanyar al Pais Basc per 9 a 0 en quarts de final. Posteriorment els catalans van guanyar a Galícia per 7 a 2. L’equip rival de la final era Holanda que en quarts de final ha guanyat a França per 8 a 1. En semifinals Holanda havia quedat empatada a 4,5 punts amb Andorra. El desempat es va definir per reglament, per millor diferència en els resultats individuals a favor dels holandesos.

Catalunya assolia així l’objectiu d’arribar a la final i intentar revalidar el Campionat d’Europa aconseguit el 2010 a Lloret de Mar. De les sis edicions jugades fins ara Irlanda havia guanyat les cinc primeres.

En els partits de  la final per parelles Catalunya s’avançava per 2 a 1.Al migdia, en els partits individuals, els holandesos començaven molt forts i es posaven per davant en gairebé tots els partits. El resultat parcial en passar pel forat 9 era de quatre partits amb avantatge pels holandesos. Els jugadors capitanejats per Xavier Ponsdomènech es veien desbordats per la jove selecció orange. Tot feia pensar que Holanda aconseguiria el seu primer europeu.

Els dos primers partits individuals jugats per Jordi Saborit i Enric Sanz finalitzaven amb victòria pels holandesos i el resultat parcial passava a ser de 3 a 2 per Holanda. Jordi Serra donava la sorpresa i guanyava un punt per Catalunya davant del millor jugador holandès, en Rolf Kwant. Perdia durant tot el recorregut i poc a poc va anar remuntant fins perdre només per un forat a l’arribar al forat 17. Guanyava els dos darrers forats i posava el marcador 3 a 3. Dani Giménez també guanyava el seu partit, tot i que havia començat perdent. Remuntava a base de sacrifici i constància i posava el 4 a 3.

Només faltava un punt per guanyar el Campionat que arribava de la ma de Josep Martínez qui va demostrar un joc molt sòlid en la darrera volta dominant d’inici a fi. En el darrer partit que ja era intrascendent, Marc Lloret empatava el seu partit que perdia per dos forats. El resultat final era Catalunya 5,5 Holanda 3,5.

La resta de posicions de la classificació final van ser: 3ª Galícia, 4ª Andorra, 5ª França,6è Noruega 7è País Basc i 8è Suïssa

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC