Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Homologació de camps de Pitch & Putt

Ets a:  IniciNotíciesFulls Informatius FCPPNotícia id 5548
30.11.2006

Fulls Informatius FCPPHomologació de camps de Pitch & Putt

Full Informatiu nº 4/2006 de la Federació Catalana de Pitch and Putt. Novembre de 2006
FIPPA BOARD MEETING (B-Hotel, Barcelona, October 21st 2006)

FCPP                       Full Informatiu nº 4/2006

 

 

 

 

HOMOLOGACIÓ DE CAMPS

 

Segons els estatuts de la recentment constituïda Federació Catalana de Pitch and Putt, per a que siguin vàlides les competicions oficials aquestes s’hauran de celebrar en camps HOMOLOGATS. I correspon a la Associació Catalana de Pitch and Putt portar a terme aquesta homologació.

 

És necessari, per tant, reglamentar, tan a nivell de FCPP com a nivell d’ACPP quines son les característiques necessàries mínimes per a que un camp pugui ser homologat i, per tant, ser seu de competicions. La Junta Directiva de la FCPP va aprovar, el passat 17 d’octubre, el projecte de Reglament per a l’Homologació dels Camps de Pitch and Putt, projecte que es presentarà a l’Assemblea de la FCPP a inicis del 2007, per a la seva aprovació definitiva.

 

El text del Reglament està publicat en la web de la Federació i es pot consultar sota de l’epígraf

 

http://www.pitchandputtcat.com/page.aspx?page=58&noticia=5677

 

En aquest Full Informatiu voldríem destacar els següents punts:

 

  • El Reglament estableix les condicions mínimes per a que un camp pugui ser seu de competicions oficials i també d’aquelles en les que els jugadors puguin modificar el seu handicap de joc.
  • La normativa es refereix a les condicions del recorregut, a les pràctiques i als serveis.
  • Fa també un especial èmfasi en el tema de la seguretat i figura, com annex, un document amb “Recomanacions per les instal·lacions de Pitch and Putt a Catalunya” que es va redactar ja fa uns anys i ara s’ha posat al dia.
  • Com a novetat, s’exigeix que les instal·lacions s’identifiquin con a recinte on es practica el pitch and putt. Igualment ha de constar en les targes de joc, rètols, cartells, publicitat etc. En ser declarat el pitch and putt com a esport independent, és necessari manifestar-ho amb claredat, el que no vol dir que es vulgui negar la seva estreta relació amb l’esport del golf i, inclús, que en moltes instal·lacions hi hagi camps de pràctica i escoles de golf.
  • En les competicions que s’anomenin de pitch and putt, els camps tenen l’obligació de seguir la normativa i reglaments de l’ACPP i FCPP o, en el cas de competicions internacionals, la de l’EPPA o FIPPA. El no compliment d’aquesta norma pot arribar a fer perdre la condició de “camp homologat”.
  • Cal destacar d’una manera especial i com a novetat el fet de que els recorreguts EPPA o FIPPA hauran de tenir una homologació especial que tingui en compte no solament les distàncies sinó també un grau adequat de dificultat del recorregut. Els camps de pitch and putt catalans –i per tant també els seus greens, carrers, bunkers etc.- han estat dissenyats d’acord amb unes distàncies màximes i mínimes. Si les sortides simplement s’adelanten ens podem trobar amb recorreguts extremadament fàcils i arribar a donar una importància excessiva en el resultat al joc en el green sense que els obstacles tals com els bunkers, aigua etc. entrin realment en joc. El mateix passaria si en un camp de golf convencional adelantessim les sortides i les situéssim a cent o menys metres dels greens. Cal, per tant que els recorreguts EPPA/FIPPA dels nostres camps presentin un grau de dificultat adequat. L’esforç realitzat per Lloret-Papalús i altres instal·lacions que han sigut seu de competicions internacionals en els darrers anys són un exemple en aquest sentit.
  • Finalment és important remarcar que aquesta normativa s’entén com a mínima per a celebrar competicions. Més endavant està en projecte el.laborar una normativa de qualitat dels camps i, possiblement, establir una classificació dels mateixos. Aquesta tasca seria probablement realitzada per una entitat externa.

 

Aquest Reglament forma part de les normes que la Junta Directiva, en col·laboració amb la Comissió Esportiva, han estat estudiant i aprovant en els darrers mesos i que s’hauran de presentar a l’aprovació de l’Assemblea General de la Federació Catalana de Pitch and Putt el proper 2007.

 

Si l’Assemblea ho aprova definitivament, es procedirà a visitar i eventualment homologar totes les instal·lacions de cara a les competicions del 2008.

 

 

La Junta Directiva de la FCPP

Novembre de 2006

 

 

 

 

 

 

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC